27 Mart 2013 Dolunay

 

Çarşamba günü öğlen sularında saat 11:30’da Terazi burcunda bir dolunay yaşıyoruz. Bu dolunay için geçmişten referans alacağımız tarihler 11 Mart civarında yaşanılanlar, Aralık 2012 ve hatta Eylül 2012 olarak gözükmekte. Bu tarihleri yazmamın sebebi dolunayın bu zamanlarda başlangıcı yapılan girişimlerle ilgili olarak sonuçlar getirecek olmasıdır. Kendi hayatınızda biraz geri gidip, şu anda gelinen yeni başlangıç adımlarını kıyaslamak neyle mücadele içinde olduğunuzu sağduyulu bir şekilde anlamlandırmanıza yarayabilir. Zira bu dolunayın değişim ve dinamizm enerjisi çok güçlü olacak. Böylesi bir değişimin girdabına kendiniz için geçerli sebep ve amaçlarla girmek isteyebilirsiniz.

Önünüzde duran seçimler hem savaşmanızı hem de uzlaşmacı bir denge sağlamanızı beraberinde getirecektir. İçsel olarak yaşadığınız uzlaşması zor olan karmaşanın dışsal vurumu her neyse 2015’e kadar sizi adım adım köklü değişimlere götürecektir. Bu zaten başlı başına önemli bir mücadele ve gerilim demektir. Özgürleşmek, birey olmak ve ilerlemek için verilen bir mücadele. Bunun adına çoğu kez "büyümek" veya "olgunlaşmak" diyerek geçiyoruz. Ancak bu seferki dinamizm biraz daha karmaşık ve hızlı; aynı zamanda anlamlı ve öğretici bir mücadele olmasını dayatan güçlü ve zorlayıcı tarafları da var. Bilinenden ayrılmak ve süregelen dönüşüm çoğu kez korkutucu bir hal alabilir. Aslında hızlı ve girişken bir yapınız varsa zaten son 2 yılda çok önemli değişimler ve farkındalıklar yaşamış olabilirsiniz. Ancak şimdiden sonra artan bir sabırsızlık aşamasından bahsetmek mevcut huzursuzluğun da artmasına sebep olacaktır. Bitmedi mi hala dedirten cinsten bir isyan içine girebilirsiniz. Çünkü bitmedi!

Hafta içinde, benim de öğretmenim olan astrolog ve tarih öğretim görevlisi Dr.Nicholas Campion buradaydı, çok güzel sentezlenmiş bir seminer verdi. Dünya tarihinde önümüze çıkan değişimlerin her zaman insanlık tarihinde kendisini tekrar ettiğini söyledi. Bu tekrarları görebilmemiz için astrolojinin önemli bir araç olduğunu bilimsel bir şekilde anlattı. Sanırım kısa olan kişisel hayatımızın tarihinde de bu böyle, sadece değişen farkındalıklarımız ve önceliklerimiz olayların değişik önceliklerde ve sıralamalarda algılanmasına sebep oluyor. Bu yaşadıklarınızın daha önce de hayatınızda önemli seçimler olduğunu biraz geçmişe dönerek hatırlayabilirsiniz. O halde neden şimdi? Sorusunu sorabilirsiniz kendinize. Özellikle dolunaylarda bunu sormak beklenmedik derecede objektif cevaplarla kendi içinizde ve dış dünyada karşılaşmanıza yarayabilir. Belki de tüm mesele bu cevapları birbirleriyle ilintilendirmektir. İşte bu dolunay, bağlantı kurup ilintilendirmeyi şimdi duygusal platformda tüm ihtiyaçları göz önüne alarak yapmanızı kolaylaştırabilir. Hatta mutlaka çeşitli şekillerde bunu gündeme getirecektir. Bulduğunuz cevapları, yani ihtiyaçlarınızı ve başlatmak istediklerinizi büyük bir cesaretle ve basit bir dışa vurumla keşfedebilir ve harekete geçirebilirsiniz. Ancak bunun için bazı zorlayıcı değişimlerden geçmeyi baştan kabul etmeniz, esnek kalabilmenizi sağlar. Esneklik, cesaret, planlama, sorgulama, derinlik ve şefkat şu anda hayati derecede önemli özellikler olarak önümüze çıkıyor. Bir konuda direnç hissettiğinizde, bu sağlık problemleri veya büyük hoşnutsuzluklar olarak önünüze çıkabilir, kendinize karşı ve dış dünyaya karşı yargılayıcı veya hükmedici olmadan önce mutlaka bu özellikleri ne şekilde kullandığınız konusunda kendinizi sorguya çekmenizi öneririm. İçinde bulunduğunuz yaşam kavgasını ne için, kim için ve neden verdiğinizi sormanız, şüpheci ama esnek olmanız, en derindeki sebeplere konsantre olmanız, bakış açınızı yeniden gözden geçirmeniz sonuçta da kendinize ve hayata karşı şefkatli bir kabullenicilik içinde yaklaşmanız çok önemli çözümler ve kolaylıklar sağlayabilir. Ancak hayatın şu aşamasında kolay olmasını beklemeden bunları gözden geçirmek aynı zamanda mücadeleye hazır olmanızı gerektirecektir. İşte belki de arzu edilen denge tam da buradadır. Özveri ile Benci olabilmek arasındaki denge. Yaratmakla uzlaşmacı olabilmek arasındaki denge. Kavga ile huzur arasındaki denge! Her şeyden önce kesin cevapları bulmak için acele etmek yerine, zıtlıkların çekişmesine müsaade etmek zamanıdır diyebilirim. Bunu yola devam edebilmek için ve yeniden-tekrar başlayabilmek için kullanın. Son çözümü beklemeden şimdi zıtlıklara ve bunun getirdiği mücadeleye herkes için izin verin. Kendinizi de bu isyan içeren çekişmenin en başına koyun. Bunu, yolu ve mücadeleyi değiştirmek için ve aslında farklı sorular sorabilmek için yapın. Bakalım bu macera başlangıçları sizi nerelere ve kimlere götürecek? Sadece merak duygusunu gidermek için bile buna değer bence!

Gelelim bana, maalesef bu dönemde arzu ettiğim ve sizin de istediğiniz sıklıkta yazılar yazamayacağım. Tezimi bitirmek istediğim için zamanımı stratejik kullanmam gerekiyor. Bu yüzden affınıza sığınıyorum ve astroloji yazılarıma düzensiz bir şekilde devam edeceğim için beni hoş görmenizi rica ediyorum.

Hepinizin yeni astroloji yılını (bu yılki 20 Mart 2013’deydi) kutlar bol enerjik ve yapıcı bir yıl olmasını dilerim. Eminim mevcut dinamizm en enerjik şekilde bu girişimlerinizi destekleyecektir. Şu aralar kesin olan bir şey varsa, o da hiçbir şeyin beklemeye ve bekletilmeye tahammülü olmadığıdır. Bu yüzden bir an önce yola koyulun ve bunu kendinizi merkeze alarak yapın; sorulacak sorular ve arayış ayarlamaları zaten önünüze gelecektir. Geldikçe seçer ve yola devam edersiniz ama şimdi hepsini halletmeye ve tüm olasılıkları görmeye çalışmayın, çünkü bu mümkün değil maalesef. Sadece küçük ipuçları ve bunların gerçekleşmesi için muhtemel potansiyeller netlik kazanıyor. Geride kalan her şey için kesin olan bir değişim var önümüzde.

Hoşçakalın.

Meltem Erdağ Ersoy 
 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com