16 Şubat 2018 Güneş Tutulması Kova Burcu'nda

 

Kader Kapıyı Çalınca…

16 Şubat 2018’in ilk dakikalarında, Kova Burcu’nda Güneş tutulması 27 derecede gerçekleşti. 19 yıl önce de aynı derecede olmuştu, yıl 1999 du! Pek çoğumuz için unutulmaz olan 1999 yılı. 2018 tabiiki tıpa-tıp aynı değil. Pek çok açıdan oldukça farklı. Benzerlikler sadece kişisel hayatların ana akış temasında ( örneğin: iş, aşk, eğitim veya ilişkiler genelinde vbg.) aynı olarak algılanabilir. Kişisel olarak 1999 önemli bir dönemse sizin için 19 yıl önce gerçekleşen genel bir gidişatın yeniden gündeme gelmesi ve değişim göstermesini bu yıl da deneyimlersiniz.

Önemli zamanlardan geçiyoruz, 2011-2015 yıllarının getirdiği gerilimli dönemeçlerin dayattığı veya seçilen karar adımlarındayız. Geçmiş 6-7 yılın getirdiği planların uygulamacı/gerçekçi adımları bir yana, bu farklı zaman dilimi, kimi zaman karşı gelmek, isyan etmek ve bambaşka diyarlara gitmek (hem fiziki hem-de ruhsal olarak) isteği yaratıyor. Kimi zaman da bencilliği ve duyarsızlığı sürdürme azmi veriyor, bu özellikle gücü elinde bulunduranlar için belirgin. Güneş tutulması ile başlayan farklılıklar/farkındalıklar seçimlerinize göre geleceği çeşitlendirecek cevapları önünüze getirecek. Ancak belki de önemli olan, şimdi farklı olarak neyi seçmek istediğinizdir:

Farkı nerede ? derseniz –

1-      UMUT : Bu güneş tutulması umut taşıyor, önemli değişimler isteyenler ve bu konuda ön hazırlığıı yapanlar için. Esneklik ve farklı fikir üretimleri bu tutulmayla ön plana çıkıyor. Özellikle kalbinin sesini duymayı başaranlar ve bunu çok öncesinden duyabilme kabiliyetine sahip olanlar için umutlu olabilmeleri adına önemli sürpriz gelişmeler mümkün. 

2-      HAZIR OLMAK :  Bir anlamda son 7 yılda cevabı bizzat kendiniz tarafından zaten verilmiş ( özellikle yaş 37+ için) kişisel yolculuğun soru-cevapları vardır içinizdeki isyanı körükleyen buluşlar ve cevaplardır bunlar. Anlık. İşte tam da o isyanda durma zamanı şimdi. Neydi içinizde bu karşı gelmeyi uyandıran? Tutulmanın getirdiği “olaysallık” bu farkındalık olabilir.

3-      KADER: Kendinizi duymazlıktan gelirseniz kader sözcüğü başınıza gelenleri temsil eder. Bu durumda belki bu tutulmada yapılacak pek de bir şey olmayabilir, sadece pasif bir kendine dönüş içinde bekleyebilirsiniz. Belki bir olay çarpıcılığıyla uyanırsınız; eğer eski konforlu arzular zaten çok güçlüyse, şimdilik gene değişimi pas geçersiniz. Eğer farklılığı hissedenlerdenseniz, bu konuda kader önünüze atılacak adımları getirir. Bu durumda çağrı : Hemen önünüzde duranı yapmaktır. O çağrıyı alıp, kadere randevu verin, çünkü uzun mu-uzun bir yolculuk sizi bekliyor, bir an önce başlayın ama acelesiz kalmayı da başarmanız lazım; adım-adım, sadece bir adım sonrasını görerek gidilecek dolu-dolu bir 2 yıl var önünüzde. Aslında sadece kendi oluşunuza aldığınız bir davetten bahsediyorum. Bu yüzden fazla da zahmet gerektirmeyecek bir yol bu. Sadece eskiyi bırakıp-gitmeniz ve mümkünse bu geçişi kırıp dökmeden yapmanız gerek. Yani farkındalık ve bir miktar objektiflik iyi olur. Yanınıza sadece sizi-siz yapanı alıp yürümeniz gerekecek- ayrıntı yok. Ekstra yük yok. Hafif ama fazla hızlı olmadan kalabilir misiniz bu yolda? Ayrılmak bazen sınır koymaktır, hayır demek, ayrı durmaktır. Hafiflik ve özgürlük getirir, önceleri tam aksini hissettirse bile. 2018 Kasım ayı bu açıdan son sözlerin söylendiği bir ay olabilir. O zamana kadar kaderin çağrısını çalışmak için yeterli bir süre var gibi duruyor. Belki de 5 yıl sonrasının tohumlarını şimdi attığınızı söylesem biraz daha dikkatinizi çekerim.  

4-      GERÇEKÇİLİK : 5 yıl sonra nerede olmak istiyorsanız o hayata dair şimdi adım atın. Ayrıca zaten o kimliğin sınırları şimdiden belli (37+ için), siz sadece kendiniz olma sorumluluğunu üstleneceksiniz. Kaçamaksız, üstünlük taslamadan ve kendiniz olabilme sıradanlığında… çünkü her kendiliğinden oluş üstünlükten uzak, alçak gönüllü bir sadelik hedefiyle şekillenir.  Bu gerçekçilik bir kariyer değil, bir oluş yolculuğu ve aslında gökyüzü başka çareniz olmadığını da söylüyor. Şu anda tüm gerçekliğe sahipsiniz. Bununla ne yapmak istiyorsunuz?

5-      YÜZLEŞME: O halde zor olan hangisi - kalmak mı? Çünkü kaçış da çok kolay bu aralar. Bazen sadece kalarak kaçar insan. Önemli olan sanırım hangisi kaçış hangisi seçim/karar – ayrımını da yapabilmek. Bunun ayrımı da sorumluluğu üstlenebilme becerinizde, eğer hiç de hoşunuza gitmeyen kıyılardaysanız o zaman tam zamanı şimdi – sorumluluğu üstlenin ve karar verin. Yüzleşmek zor gerçekten. Kova Burcu olmak da zordur; içinizdeki yetişkin Kova’yı canlı tutmak da bir o kadar zor iş, onca farkındalığın objektifliğini gerektirir. Geleceğin niyetine, hedefine ve özgürlüğüne şimdiden kovayı doldurmaya başlamak hiç kolay değil. İçine koyduğunuz suyu anlayabilmek için bazen bir ömür yetmez. İşte böylesine sıkıştırılmış bir zaman atlaması diyebiliriz bu Güneş tutulmasına.    

6-      KEHANETLER: Eğer sadece tahmin için kullanırsak bu tutulmayı, zaten beş yıl sonraki hayatınızın tam da kıyısındasınız ve ilginç olan bunu bilyorsunuz. Kendi kehanetlerinizde bu bilgiye sahipsiniz; derdim. Kaderin, kimliğin ve gerçekliğin çağırdığı sınır yüzleşme böyle bir şey. Ya sorumluluğu üstlenir, özgürlüğü seçersiniz; ya da gelene eyvallah dersiniz!

 

Sevgiler,

Meltem

Şubat, 2018 - Istanbul

 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com