BURÇLAR
Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
ASLAN BURCU
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık
Oğlak

Oğlak Burcu, Zodyak çemberinin 10. ve en tepedeki burcudur. Sadece bu konumu bile bize Oğlak Burcu hakkında bir fikir veriyor. Burçlar çemberinin başlangıcı olan Koç’tan Oğlak burcuna kadar olan 9 burç çemberin tepe noktasında Oğlak burcuna geliyor. Bu nedenle Oğlak burcunu yorumlamak için daha önce gelen 9 burcu birbirleriyle ilintili bir şekilde yorumlamak ve Oğlak bünyesinde anlamlı bir bütünlükle birleştirmek gerekiyor. Bu durumda hem Oğlak burcunu tanımlamak, hem de kendi içimizdeki Oğlak’ı bulmak için yetişkinliğin ve bütünlüğün yolculuğu tanımını kullanabiliriz. Yetişkin olmak zordur. Kimse çocukluktan ayrılmak istemez. Astrolojide Oğlak’a gelinceye kadar tamamlanması gereken 9 burcu göz önüne aldığınızda bu yolculuğun zorluğunu anlamak daha kolay olabilir.  

 

Oğlak Burcu çocuklarında bu olgunluğu gözlemlemek kolaydır. Yaşlarına göre daha ciddi ve sorumluluk sahibi, mesafeli ve olgun bir duruşları vardır. ‘Ağır başlı’ denir onlara. Ancak eğer Oğlak burcunun ebeveyniyseniz bu görünüş sizi yanıltmasın. O’na erkenden yetişkin gibi davranmayın. Henüz kendi hayat yolculuğunda tamamlamakla meşgul olacağı 9 burç vardır geride bırakması gereken. Belki de sırf bu yüzden “…çoook işim var çoook” deyip yola erken koyulmak ister. Erkenden hedefleri olması, kuralların farkında olması ve büyümeye özenmesi bu yüzdendir. Harcadığı çabaların kayda değer, saygıya değer sonuçlarını görmek ve göstermek ister. Para ve statüye ilgisi bu yüzdendir. Bu nedenle gerçek kimliğini bu hedeflerinin arkasına kolayca gizleyebilir. İnancını dünyevi değerlere koyar ve hayata her şeye ciddiyetle yaklaşır.

 

Maddi dünyanın değerlerinin bu derece öncelikli olduğu bir seçimle yoluna devam eden Oğlak, duygularını ve ihtiyaçlarını keşfedebilmek için, kendi iç-dış dünyasının bütünlüğünü sağlamaya çalışması çok önemlidir. İşte tam da bu nedenle yetişkinliğe giden yolculuğunda Oğlak’ın erken deneyimlerinde başarılı dışsal sonuçlar elde etmesi gereklidir. Ancak bu şekilde dış dünyada kendine olan güvenini elde edecek ve sonrasında duygusal ihtiyaçlarına yönelebilecektir.  Bütünlüğe giden yolculuk bundan sonra başlar ve Oğlak hayatı boyunca kendi iç dünyasına uygun bir dış dünya yaratma serüvenini devam ettirir.

 

Kendi içinizdeki Oğlak’ın sesini dinlemeniz size bu çağrıyı yapacaktır. Hedeflediğiniz şeye adım-adım nasıl ulaşabilirsiniz? Bunu kendi başınıza nasıl yapabilirsiniz? Gerçeklik nedir? Gibi sorulara içinizdeki Oğlak cevap verirse siz de yetişkinliğin yolunda ilerliyorsunuz demektir. Böylece bir sonraki adımı atabilir ve Oğlak’tan sonra bayrağı taşıyacak olan Kova aşamasına gelebilirsiniz. Burada da “biz” olmakla ilgili sorumluluklarınız karşınıza çıkacak, önce kendiniz olmayı deneyin ki “biz” olma aşamasında mutlu olabilesiniz. 

 

2011 yılının Mart ayında, Oğlak burcu için çok önemli olan 19 aylık bir dönem geride kalmış olacak. Bu, aslında hepimiz için yetişkin olma önceliğinin hatırlatıldığı bir dönemdi. Herkes için kendi içindeki Oğlak’ı keşfetme süreciydi. Umarım kendi yolunuzdan ve seçimlerinizden memnun kalmışsınızdır. Eğer 2009 Eylül ayından bu yana verdiğiniz kararlar, şimdiye kadar sonuçlarıyla size tatmin duygusu vermediyse, hala aynı tür davranış ve seçimlerde ısrar etmenizin bir anlamı yok. Mart 2011’e kadar olan dönem, kendi sorumluluğunuzu üstlenerek atacağınız adımlarda gerçekçi ve başarılı olabilme kolaylığını vurgulamaya devam ediyor. Bu sizin kendiniz olabilmenizi kolaylaştıran bir çağrı. Geçmişte kalan seçimler ve sonuçlar üzerine kendi kendinize yeniden değerlendirmeler yapabilir ve iç sesinizin ihtiyaçlarına uygun adımlara öncelik vermeyi deneyebilirsiniz. Belki başlangıçtaki (Eylül 2009’daki) seçimleriniz şimdi geldiğiniz aşamadan çok daha farklıydı, geçen süreç içinde hangilerinin gerçekten size ait olduğuna karar vermek ve bunu seçimi sürdürme kararlılığını atacağınız adımlarla teyit etmek sizin elinizde. Bunun adı “kader” veya “şeytan işi” değil. Seçimi siz yaptınız ve yapmaya devam edip etmemek sizin elinizde. Oğlak süreci, bizim için bunu sürekli gündemde tutuyor. Yetişkinlik yaşından sonra artık hayatınızda tek bir otorite var o da SİZsiniz !  Bu farkındalıktan sonra, 2011 Mart ayında, hayatın anlamını ve kendi doğrunuzu bulma serüvenine davetiye alacaksınız.    

 

Eğer geçmişe bir göz atmak isterseniz, Astroloji-Makaleler sayfasından 9.sayfaya gidip, Temmuz 2009’da yazdığım ‘Tutulmalar, Yengeç-Oğlak’ makalesini okuyabilirsiniz.  

 

Yazan Meltem Erdag Ersoy 26.12.2010     

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com