BURÇLAR
Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
ASLAN BURCU
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık
ASLAN BURCU

ASLAN BURCU 23 Tem - 22 Ağustos 2017


 


Burçlar kuşağında, kendi varlığını sadece varoluşundan aldığı canlılıkla kutlamayı başarabilen, kendilik kaynaklı güç Aslan’a aittir. Bu kutlu canlılığın en iyi yanı da, hepimizin içinde bir Aslan olmasıdır. Ama tabiiki Aslan Burcu olanlar bunu sadece kendilerine mahsus zannederler (!), bu bir ölçüde de doğru, çünkü onlar bunu her andaki varoluşlarında, daha spontane deneyimliyorlar.  


Neşeli oyunlar ve hayatın canlı dinamizmi Aslan’ın sahnesidir. Hep bu şekilde devam etmesini istedikleri bir tekrarın serüveni içinde kalmak isterler. Gerçekler, böylesine devamlı bir kutlama arzusunun yanında onlara sıkıcı gelebilir. Bu yüzden hayatın en cazip yanı oyunun, yani dramanın, kendisidir ve hayat hep bu oyunun (eğlencenin) bir parçası olduğu sürece Aslan için tatmin edici bir serüven olarak devam edebilir.


Ancak insan olmanın limitleri dahilinde böylesine bir yolculuk zaman-zaman yorucu ve yıpratıcı bir hale gelir ve dinlenmek (uyumak) enerjinin yeniden depolanması için şarttır. İşte bu uyku zamanı Aslanlar için çok önemlidir. Genellikle de büyüme safhalarında en kritik zamanlarda uykuya dalarlar. Tam yolculuk boyunca aradıkları saraya ulaşmışken, tam hayatı daha anlamlı kılacak olan doğru soruyu bulmuşken, bir rehavet gelir onlara. Uyandıklarında ise serüvene gene kaldıkları yerden ama soruyu unutarak devam ederler. Gene eğlence, gene bir kendini bulma keşif yolculuğu başlar. Ta ki Aslan yaşadıklarının anlamını sonuçlarıyla birlikte yeni bir perspektiften kavramaya başlayıncaya kadar aynı serüvenler tekrar eder. Bir uçtan diğer uca dairelerle devam eden tekrarlar sonunda, Aslan, kendi seçimlerinin veya kükremelerinin karşılığını nasıl aldığını anlamlandırmaya başlar. Hayat ve sorular değişir. Kendi gücünü kendi tekrarında ve varoluşunda keşfettiği deneyimler anlam kazanır. Artık yeni bir serüvene ve yeni bir kimliğe değil, sadece kendi merkezinde kalma lüksüne sahip olur. Neşeyle ve tüm canlılığıyla.


Aslanlar hevesli ve yaratıcı bir şekilde dış dünyaya dönüktürler, uzun dönem stratejileri hayal edebilir, canlandırabilir ve ısrarlı bir şekilde sürüdürebilirler. Değerli olan bir ilişkiyi ve koşulları da istikrarlı bir şekilde sürdürmeye arzuludur.


Bazen fazlasıyla ben merkezci, kibirli, ukala, otoriter, ilgi ve alaka arayan olmakla birlikte Aslanlar hayatta yanınızda olmasını isteyeceğiniz cinsten arkadaşlardır. Eğer birlikte yol aldığı kişilere de kendisi gibi özel olma sahnesini verebilirse, eğlenceyi, sevgiyi ve sadakati hayata katabilen cömert ve güvenilir insanlardır.   


 


Meltem Ersoy MA. 2017


       


 


 


 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com